0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Альона Гудкова: «Я побила особистий рекорд і з нетерпінням чекаю на наступний челендж»

YRS_3263.jpg


Про «Кураж Базар», інклюзивну освіту та біговий челендж.

— Що підштовхнуло тебе на створення «Кураж Базар»?
— «Кураж Базар» — це благодійна барахолка, що проходить щомісяця на Арт-заводі Платформа. Основна місія проекту — благодійний збір коштів для соціалізації дітей з інвалідністю. Я вже 15 років працюю у сфері івентів, і мені захотілося створити захід, де було б місце для веселощів і благодійності.

За час існування «Кураж Базар» ми зібрали та передали на благодійність 4 мільйони гривень


— Ти часто отримуєш листи подяки? Як ви з командою вирішуєте, кому допомагати?

— Ми постійно отримуємо листи, зокрема і листи подяки. Нам пишуть як відвідувачі «Кураж Базар», так і ті, хто потребує допомоги. Ми працюємо через Українську Біржу Благодійності і обираємо конкретний проект для збору коштів. УББ виступає благодійним аудитором реалізації проекту. Через це ми не можемо допомагати конкретним людям, які звертаються до нас особисто.

 

EmptyName-60.jpg

— Розкажи про твої відносини зі спортом. Чим ти займаєшся?
— Зі спортом у мене довгі та складні відносини. З 12 років я постійно худну, як і більшість дівчат. У дитинстві я займалась тенісом, а пізніше – степ-аеробікою.

Зараз я полюбила біг – для мене це медитація. Ціла година наодинці з собою, коли є можливість прослухати аудіокниги, коли ніхто не відволікає. Саме зараз слухаю «Взуття-буття» Філа Найта.

— Ти береш участь у забігах?
— Ні, я бігаю лише на біговій доріжці, поки що боюсь не витримати дистанцію і зупинитись. Мені було б соромно перед моїми вболівальниками, чоловіком і сином. Я бігаю з додатком Nike+ Run Club. Він запропонував мені прийняти виклик — пробігти в березні 50 км. І я пробігла! Побила особистий рекорд і тепер з нетерпінням чекаю на наступний челендж.

— Який стиль одягу тобі імпонує?
— Я надаю перевагу спортивному стилю, адже люблю зручний одяг. Вся наша команда працює виключно в кросівках. Особисто у мене 8-9 пар кросівок Nike.



YRS_3263.jpg

— Хто працює над створенням івенту? Як ти підбираєш людей у команду?
— Зараз у команді 11 людей. Звісно, коли ми починали, нас було набагато менше, але зараз у нас велика й сильна команда. Обираю дуже ретельно, тому що не терплю халатність і повільних людей. Я зрозуміла, що не можу йти на компроміс із підлеглими, які не розділяють цінності проекту. Вся наша робота — це комунікація: з продавцями, учасниками та відвідувачами.

— На яку тему ти точно не зробила би «Кураж»?
— На тему Гетсбі», на тему насильства, на тему, яка не подобається членам команди. У нас є ідея «Фредді Кураж» — благодійна барахолка для збору коштів для дітей хворих СНІДом.

— Як часто артисти відмовляються від гонорару?
— Зазвичай ми запрошуємо зірок на благодійну барахолку без гонорару. Ми пропонуємо артисту виступити, щоб до нас прийшло більше людей –так продамо більше квитків і зберемо більше грошей.

— Що потрібно, щоб почати власний бізнес?
— Краще не починати :) Існує міф, що, створивши свій бізнес, можна нічого більше не робити. Але це не так! Можна створити бізнес, тільки якщо ти гориш своєю справою, якщо живеш ідеєю.

— А як ти зрозуміла, що потрібно взяти паузу і піти з івент-менеджменту?
— Мій стоп стався, коли я працювала на клієнтів. У мене була амбіція – виграти тендер великої тютюнової компанії. І я виграла. Але за рік спільної виснажливої роботи я зрозуміла, що мені набридло реалізовувати чужі івенти. Власний бізнес — зовсім інша справа. Я створила вечірку, покликала людей, з якими була на одній хвилі, і вирішила, що веселощі мають бути спрямовані на благодійність.

Мій чоловік помічає непомітне, пропонує нестандартні рішення


— Ким ти захоплюєшся?

— В моєму оточенні є багато людей, якими я захоплююсь: Валерія Бородіна, мій чоловік, члени моєї команди. Взагалі, моя команда — справжня івент-агенція.

— А як тобі вдається поєднувати кар'єру і сім'ю?
— Я будую кар'єру таким чином, щоб вона не заважала моїй родині, адже сім'я для мене на першому місці. Мій чоловік дуже допомагає на кожному івенті, помічає непомітне, пропонує нестандартні рішення.






Фото: Роман Рудаков
Відео: Саляр Алі


© 2018 ALL STARS Talks



converse-logo-56.png