0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Артем Пивоваров: « Я неконтрольований фанатик своєї справи, дуже люблю музику»

1.jpg


Прогресивний сучасний артист, саунд-продюсер, музикант із нестандартним поглядом на музичну індустрію та гість на ALL STARS Talks - Артем Пивоваров. Ми поспілкувалися про спорт, про пісню-месседж “Відчуй” та його творчі плани на майбутнє.


– Можеш розповісти щось про себе?
– Я - Артем, простий хлопець з маленького провінційного міста в Харківській області. Я неконтрольований фанатик своєї справи, дуже люблю музику і відданий їй уже протягом багатьох-багатьох років.

– Якщо трохи заглибитись, в чому це проявляється?
– У роботі в першу чергу і в повсякденній життєдіяльності. Я віддаюся на повну і відданий 24/7 всьому чим я займаюся. У мене немає поняття вихідних. Наприклад, якщо я їду відпочивати, то це не означає, що я буду відпочивати і нічого не робитиму.

– З чого почалася твоя творчість?
– Я не пам'ятаю якоїсь відправної точки. Я співав у школі, випадково потрапив в хор - ми грали з хлопцями в футбол і я вдарив м'ячем у вікно того класу, де проходив хор. А у хлопців є дуже просте правило: якщо ти вдарив, ти і біжиш за м'ячем. Я здивувався, бо ніхто мене не насварив, та чомусь серед всіх людей там були одні дівчатка. Керівник сказав, що віддасть мені м'яч, але у них не вистачає хлопчиків в хорі, тож я мав приєднатись. Я проспівав якусь гаму, не знаю, що такого почув керівник, але в результаті певний час я  був єдиним хлопцем, який співав у хорі. Ось з цього, напевно, все і почалося.


2.jpg


– Пам'ятаєш свій перший концерт?
– Нам було по 14-15, коли ми створили свою групу і у нас був виїзний концерт. Ми поїхали в місто Харків і грали на якомусь фестивалі, де було ще 15 груп, нам тоді здавалося, що це щось неймовірне. Ми приїхали виступати безкоштовно, були дуже щасливі, що нас туди запросили, вказали в афіші хоч і неправильно вказали назву, але ми все одно були раді.

– Що наповнює тебе і дає творити з максимальною віддачею?
– Якби дивно не звучало, але музика мене і надихає. Скажу чесно, я вважаю, що натхнення не існує в принципі. Натхнення - це умовність. І якщо ти не будеш нічого робити, не будеш мотивований, то від того, що це натхнення існує, різниці ніякої не буде. Припустимо, я можу сказати, що подорожі - це круто; спілкування і взаємодія з цікавими людьми - це класно; в принципі від того, що ти живеш, ти отримуєш колосальний досвід в різних сферах. Я займаюся різними видами спорту і все це мене наповнює, я відволікаюся. Я не можу сказати, що займаюся тільки музикою і крім музики нічого не бачу, але в той же час музика мене теж надихає. Хтось йде гуляти по лісу - заряджається цією енергетикою, цим настроєм. І важливим є те, що ти робиш потім? Тобто, за цим вже не йде натхнення. Натхнення - це умовне слово. Я б не назвав це натхненням.

– Що необхідно зробити, щоб створити хіт?
– На мою думку, у музики немає формули і форми, особисто для мене. Я все роблю інтуїтивно, є якась «чуйка», яка, напевно, була дарована мені кимось. Я просто навчився знаходити цей стан, входити в нього, абстрагуватись від зовнішніх непотрібних факторів і за допомогою цього створювати музику. Безумовно, мушу сказати, що я виконую якусь технічну роботу, коли пишу пісні, бо не можу сказати «я наповнився і написав». Є розуміння, є певні канони в музиці, кожен музикант знає це і віддає собі звіт, але в моєму випадку це більш інтуїтивна штука. В плані аранжувань я включаю голову і розумію, який звук потрібно використовувати, щоб звучало актуально та здебільшого це теж інтуїтивно. 


3.jpg

– Розкажи про себе, як про саунд-продюсера.
– Починаю від ідеї і закінчую тим, як пісня повинна звучати. Коли саме вона має вийти, запуск - це робота менеджера. Я відповідаю за «зародок» і за фінальну версію пісні.

– Ідея створення кліпу і того питання, який ти підняв про людей з вадами слуху, як ти до цього прийшов?
– Кажуть «випадковості не випадкові» і я вірю в те, що Всесвіт посилає кожному з нас якісь сигнали. Для мене таким сигналом була зустріч з фондом який називався «Відчуй». Ще до зустрічі у мене була ідея цієї пісні, я її наспівував, показав її своєму другові і сказав, що я співаю і розумію, що ніяких інших слів, крім українською, тут не може бути. У мене ще не було слів, була тільки музика та ідея, я вірив, що це українська пісня. При кожній зустрічі друг у мене питав: «Коли там пісня? Що з піснею?». Напередодні того, як я познайомився з фондом, я подивився фільм, який називається «Глухий проліт» - про діджея, який поступово почав втрачати слух. Я настільки перейнявся цією ідеєю - все накопичувалося, я познайомився з фондом, з дітьми, я був емоційно вражений. Можливо, тому, що частково це внутрішній страх, бо я дійсно боюся втратити слух. Я написав пісню за дві години, одразу як повернувся додому після знайомства в фондом.

– Розкажи про спорт, чим саме ти займаєшся?
– Я великий фанат єдиноборств, крім музики. В дитинстві я  ходив на дзюдо та карате потім займався муай-тай, пробував бокс. Зараз займаюся боксом та ушу.

– Розкажи про стиль, як ти одягаєшся в повсякденному житті, у тебе в команді є стиліст?
– Безумовно, є мої близькі люди які впливають на мій стиль, але це ж мені носити, тому останнє слово завжди за мною. Я ношу абсолютно різний одяг, в повсякденному житті я ношу комфортний одяг. Наприклад, я не люблю і не ношу супер вузькі джинси. 


4.jpg

– У тебе багато кросівок, маєш улюблену пару?
– Так, кросівок багато. У мене є AIR, я в них дуже часто виступаю. Це вже третя пара, до цього я постійно брав Air Force, потім я взяв Uptempo. Вони супер комфортні, мені дуже подобається як вони стилізовані. І, так як я супер активний на сцені, виступати в кросівках дуже зручно. Вони не сковують, а ще дуже витривалі - це перевірено.

– Розкажи про плани на майбутнє.
– Ми плануємо сольний концерт, точну дату поки не можу назвати, тому що я зараз повністю занурений в новий матеріал і скоро вийде ще одна нова пісня. Для мене важливо не зраджувати себе в першу чергу і я «за» музику, не дивлячись на модні музичні тенденції, я вірю в існування  справжньої музики. Мені доводиться бути на стороні «світлої» музики і я розумію, що коли ти робиш ту музику, яку тобі хочеться робити - це найскладніший шлях - тернистий, шлях самурая. 

 



Фото:
 Вишневецький Григорій
Відео: Саляр Алі
© 2020 ALL STARS Talks

converse-logo-56.png