0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Дмитро Smoove: «Такої наполегливості як у мене, я мало де зустрічав»

У прямому ефірі ALL STARS Talks Дмитро Smoove – дворазовий чемпіон світу із слемданків, а також перший в історії гравець команди Harlem Globrotters з України.


- Я з Харківщини, мені 31 рік, все своє свідоме життя я займаюсь баскетболом, мабуть, до кінця свого життя й буду їм займатись, тому що я це дуже люблю. Кожну вільну хвилину я присвячую баскетболу, чи тренуюсь, чи дивлюсь, чи проводжу майстер-класи.


- - З чого почався твій шлях до баскетболу? Як ти прийшов у цей спорт?

- Мій батько та старший брат займались, я ходив та дивився, як вони грають, коли був малий – мене це дуже захоплювало. Десь з 6 років я почав грати та тренуватись, завдяки своїм батькам та брату я досі займаюсь цим. Коли у 1997 році по телевізору почали показувати ігри NBA та я побачив не тільки місцевий баскетбол, а і світовий, я ще більш захотів цим займатись.


- У вашому місті було де займатись баскетболом?

- Так, у нашому місті був самий кращий спортивний комплекс у всій місцевості поруч, але зараз я би хотів привести його до ладу. Це не великі кошти, але буде велика користь для мого міста.


- Що допомогло тобі стати професійним баскетболістом?

- Віра у себе та наполегливість, звичайно є спортсмени, які краще грають, вище стрибають, але такої наполегливості як у мене, я мало де зустрічав у своєму оточені.


- Розкажи про своє перше серйозне змагання?

- Я пам`ятаю всі свої змагання від районних, до чемпіонатів світу. Перше серйозне змагання було 2016 році, у Китаї, це було дуже незвично. Уперше була можливість представити свою країну, ці відчуття, коли мені видали форму Національної збірної – неймовірні, я дуже пишався цим моментом, коли в тебе твоя форма та на спині є твоє прізвище, а на грудях Україна. Це дуже класне відчуття, ще класнішим було, коли я там здобув золоту медаль.


- - Дай пораду, що треба робити щоб прогресувати у стрибку?

- Щоб стрибок був кращим треба мати сильні ноги, та все тіло загалом, для цього потрібно ходити у тренажерний зал. Присідання, станова тяга – це найпростіші але найдієвіши вправи.


- Який рівень зараз розвитку данкерів в Україні?

- Україну знають та поважають в світі, ми не раз перемагали у чемпіонатах світу. Україна, Польща та Америка, це країни, які славляться не одним данкером, а декількома данкерами. Україна в топі, і сподіваюсь буде і надалі в топі, тому що наші спортсмени розвиваються та не стоять на місці.


- - Розкажи про свій режим?

- Зараз я 3 рази у неділю займаюсь у тренажерному залі, кілька тренувань баскетбольних та зйомки майже кожного дня.


- Який твій стиль, розкажи?

Найчастіше мене можна побачити у спортивному одязі, звичайно, бувають нагоди одягнутись по- іншому але вони не часто відбуваються.


Є трюк, який ти ще мрієш зробити?

Є багато данків, які хочеться забити , але трохи завжди не вистачає. Завжди є над чим працювати.



На що звертають увагу на змаганнях?

Звичайно там є свої критерії. Зазвичай це: висота твого стрибка, сила з якою ти забиваєш і звичайно креатив. Якщо ти це все можеш змістити, 10 балів гарантовані, але це дуже складно. Я брав креативом, в мене є такі данки, котрі мало хто в світі забиває і завдяки цьому я перемагав.



- В тебе є якась історія повязана з Nike ?

Я багато разів брав участь у проєктах, які організовував Nike та Jordan. І я памятаю, коли мені вперше дали кросівки Nike HyperDunk у 2013 році, тоді зрозумів, що це мої улюблені кросівки на той момент.


converse-logo-56.png