0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Костя Коваль про життя без танців і власний табір

01.jpg


Костя Коваль запам'ятався українцям як учасник проекту «Танцюють всі». Він став прикладом того, що головне у будь-якій справі бажання. Про те, як склалося його життя після шоу, він розповів під час ALL Stars Talks.


– Розкажи, з чого почалося твоє зхоплення танцями?
– Коли вийшов перший сезон проекту «Танцюють всі», я подумав, що вмію танцювати так само. Взяв участь у кастингу – і виявилось, що я так не можу, проте мене запам'ятали. У мене не було іншого вибору, тільки вчитися ще більше і довести собі, що я здатний на більше. І коли я потрапив на третій сезон, то дійшов до кінця.

– Який досвід тобі дав цей проект?
– Перш за все, я пообіцяв собі: якщо не пройду у двадцятку фіналістів, то не буду займатись танцями. Тоді я кинув університет, не завершивши п'ятий рік навчання, і мої близькі люди підтримали таке рішення. Я мав зробити все, аби пройти у топ-20.

Так сталося, що згодом я півроку провів без танців і набрав 12 кілограмів. Тоді змирився з фактом, що більше не буду багато танцювати, пішов працювати менеджером готелю. І в той момент зрозумів, що якщо я зараз погоджусь на цю посаду, то все... Тоді я вирішив шукати роботу, пов'язану із танцями.





Якщо хочеться переїхати, виходить, що ти не в силах зробити власну країну кращою.



– Тоді ти заснував великий танцювальний табір?
– Роки чотири тому я збирався емігрувати, знайшов роботу у Парижі, Лондоні та Москві. Втім задумався, що це слабкість: якщо хочеться переїхати, виходить, що ти не в силах зробити власну країну кращою. Це підштовнуло мене залишитись і працювати над тим, аби місцеві танцюристи знали і вміли більше, і щоб про нас знали більше.

Так виник табір, куди я запрошую іноземних педагогів і хореографів. Учасники теж звідусюди – у перший рік це було 14 країн. Влітку ми займаємось у київському Палаці спорту, взимку переміщуємось до Львова. Минулого разу на зимовому таборі було близько сотні учасників і десять викладачів. А от літній збере 700-800 учасників.

– Як буде розвиватися ваш проект? 
– Прагну збільшувати проект у масштабах та якості. Наразі це найголовніше для мене. Більший майданчик, більше учасників, більше заходів, лекцій тощо.


02.jpg


– Чим ти займаєшся крім танців? 
– Раніше я грав у футбол, був капітаном збірної університету з футболу. Півтори роки тому відкрив для себе фітнес – Crossfit, TRX. Відчуваю, що для танців це допомагає мені більше ніж якісь танцювальні вправи. В мене є тренер, який розробляє для мене індивідуальні схеми занять, за якими я тренуюсь.

– Ти любиш подорожувати? Маєш якісь плани щодо цього? 
– Вперше за останні п'ять років не маю глобальних планів стосовно подорожей. Попередні чотири роки багато часу провів у поїздках. У мене навіть була традиція щороку виїжджати кудись пожити на місяць – Москва, Тель-Авів, Париж. Це велике натхнення. Також їздив навчатись та давати різні майстер-класи. Були й такі випадки, коли купував білет в один бік і їхав подорожувати аж до наступної роботи.



kolag.jpg

– Який одяг тобі подобається?
– Як і в стилях танців, не маю конкретих переваг щодо стилів одягу. Не люблю, аби одяг зобов'язував мене до чогось, слідую за своїм настроєм та інтуїцією. Останні чотири дні я закоханий у штани, що на мені зараз.

– А як щодо кросівок?
– Я обожнюю Nike, у мене чотири пари кросівок.




Фото:
 Віталій Юрасов
Відео: Саляр Алі
© 2019 ALL STARS Talks



converse-logo-56.png