0 800 217-367
  пн-пт: 10:00-18:00    сб-вс: 11:00-16:00  
UA
...

Юра Коротун: “Скейтбордистом може стати будь-який бажаючий”

1.jpg


Новий гість ALL STARS Talks - Юра Коротун, професійний скейтбордист та багаторазовий переможець Всеукраїнських змагань. Ми поговорили про найандеграундніший вид спорту - скейтбординг. 


– З чого почалося твоє захоплення скейтбордингом?
– Я сам з маленького містечка під Києвом. Якось у нас проходив фестиваль вуличної молоді та спорту. На цей фестиваль приїхало багато людей з інших міст і там я вперше познайомився зі скейтбордингом. Я катаюсь вже 11 років. Я завжди займався спортом, але мені ніколи не подобалися командні види спорту, тому виділив для себе саме скейтбординг.

– Розкажи про свою першу перемогу на змаганнях.
– Це було змагання «Спалах», воно проходило під Московським мостом. Я зайняв друге місце. Там же я познайомився з Максимом Білоусом - це важлива фігура в  світі скейтбордингу. З тих пір почав потроху займати призові місця на змаганнях.


2.jpg


– Скільки часу ти приділяєш тренуванням?
– У дитинстві я катався на скейтборді кожен день, після школи. Потім після лекцій в університеті ходив кататися до парку і вчив нові трюки. В скейтбордингу дуже багато різних трюків і ти завжди можеш вивчити щось нове, завжди є куди прогресувати. Зараз я намагаюся тренуватися хоча б три-чотири рази на тиждень. На жаль, у Києві ситуація зі скейт-парками досить сумна і у нас немає спеціального майданчика для тренувань, тому ми катаємося просто по вулицях.

– Як ти готуєшся до змагання?
– Придумую зв'язку, яка повинна поміститися в півтори хвилини. Повторюю її знову і знову, але за день-два до змагання я даю собі відпочити і набратися сил. Зазвичай я знаю, як виглядає спот, на якому все буде відбуватися, і можу заздалегідь продумати де і який трюк я покажу.

– Для скейтбордиста важливо бути спортивним?
– Насправді, скейтбордистом може стати будь-який бажаючий. Не обов'язково брати участь в змаганнях - ти можеш кататися в своє задоволення. Але я займаюся цим на професійному рівні, тому для мене важлива підготовка. Я намагаюся не їсти жирне і їсти побільше овочів.

– Що для тебе культура скейтбордингу?
– В першу чергу, це люди, які тебе оточують. Твої друзі і їх підтримка. Ви не змагаєтеся один з одним, а просто разом катаєтеся, тому що любите це.   


3.jpg

– Скейтбординг внесли в Олімпійську програму. Що ти про це думаєш?
– Я ставлюся до цього дуже позитивно, тому що це виводить скейтбординг на новий рівень. Це означає, що більша кількість людей почнуть стежити за цим і в них буде краще ставлення до цієї культури. В Україні у багатьох людей все ще консервативна думка, що скейтбордисти - вандали, які все руйнують і їх не сприймають всерйоз.

– Розкажи про свій стиль.
– Мені до душі стиль скейтбордиста. У мене багато різного взуття, багато Nike. Так само у мене багато улюблених локальних брендів, українських.Для мене головне, щоб одяг ніс в собі культурний посил. 


converse-logo-56.png